Elbontották a közel 40 éves hidat Pusztaszentlászlón

Közösségi munkára hívta tagjait a pusztaszentlászlói horgászegyesület. Az elsődleges feladat a község melletti tavon található régi, balesetveszélyes, ezért már évek óta lezárt fahíd elbontása volt. Emellett számos egyéb fel­adatot is elvégeztek, felnyesték a tó környezetében található fákat, kitisztították, megerősítették, ahol szükséges volt, kövekkel is kirakták a horgászhelyeket. A szombaton kora reggel elkezdett munkálatokban több mint ötvenen vettek részt, az elvégzett munka értékét pedig két-három millió forintra becsülték.

Fotó: Gyuricza Ferenc

– Ez évben ez már a harmadik közösségi munkánk volt, amelyet az 1980–81 telén ácsolt régi cölöphíd elbontása miatt szerveztünk meg – mondta Jandó Zoltán egyesületi elnök. – Sajnos, a munkálatok során kiderült, hogy a faanyag jelentős része már nem újrahasznosítható, így azt a helyi önkormányzat a jövő téli Szociális tűzifa programban fogja szétosztani. A használható részekből pedig a közeljövőben a halak etetésének megkönnyítése érdekében stéget építünk a halneveldeként használt Alsó-tóhoz.
A település polgármestere, Kaj István mindezt azzal egészítette ki, hogy nemcsak elbontják a mintegy ötven méter hosszúságú, régi fahidat, hanem egy ötvenmillió forintos turisztikai program keretében újat is építenek helyette. Jelenleg a közbeszerzés előkészítésén dolgoznak.

– Szeretnénk még jobban bekapcsolni a települést a megye idegenforgalmi kínálatába, hiszen Pusztaszentlászló gyönyörű helyen fekszik s a természeti környezete is impozáns – folytatta a polgármester. – Ha elkészül az új fahíd, akkor a tó nemcsak a horgászok, de a térségünkbe ellátogató kirándulók, túrázók számára is vonzó célpont lehet – így Kaj István.

forrás: zaol.hu