Elindul az Újhegyre tervezett kilátó építése

A tervezett építmény alapjának és a pillérek helyének kitűzésével megkezdődtek az újhegyi kilátó kiviteli munkálatai. A turisztikai beruházást egy nagyobb szabású pályázati projekt keretében valósítják meg Pusztaszentlászlón.

Kovács János geodéta, Kaj István polgármester, valamint Mikolics József, a majdani kivitelezés műszaki vezetője az újhegyi kilátó helyének kitűzésekor Fotó: Gyuricza Ferenc

Korábban többször írtunk már arról, hogy egy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program által támogatott turisztikai projekt keretében kilátó épül a Pusztaszentlászlóhoz tartozó Újhegyen. A beruházás előkészületi munkái után tegnap reggel új fázisába lépett a megvalósítás, megtörtént ugyanis a kilátó alapjának és a pillérei helyének kitűzése, illetve a helyszínen elhangzott: ezt hamarosan a földmunkák követik majd.

Az Újhegy legmagasabb pontján állunk, közvetlenül a rendezvénytér szomszédságában – mondta Kaj István, a település polgármestere. – Már innen is gyönyörű a kilátás a környező tájra, a kilátónak köszönhetően azonban további tíz méterrel magasabbra kerülhet majd a szemmagasság, és a hely adottságai miatt szinte 360 fokban körbe tudunk majd tekinteni. Nemcsak a Göcsej hangulatos, falvakkal, erdőkkel, szántóföldekkel tarkított dimbes-dombos vidékét vehetjük szemügyre, de egészen az Alpok szlovéniai nyúlványáig, a Maribor környéki Pohorje-hegységig, vagy a horvátországi Varasd melletti hegyekig elláthatunk.

Kaj István hozzátette: a kilátó létesítésével is ahhoz kívánnak hozzájárulni, hogy Pusztaszentlászló ne „egynapos” település legyen, azaz a községbe látogatók akár hosszabb időt is el tudjanak időzni a faluban úgy, hogy a térség folyamatosan látnivalót, él-
ményelemeket kínál nekik.

Ezt a célt szolgálja a szintén a pályázati program részét képező fahídépítés a Felső-tavon, valamint az a zártkerti útfejlesztés is, melyet ugyancsak ebben az évben valósítottak meg.

forrás: zaol.hu