Könyv

 Könyvek

l23522208

1000 horgászati eszköz

Ez a könyv a horgászat szerelmeseinek szól. A szerző, dr. Henning Stilke olyan kötetet állított össze, amely horgászati stílusonként veszi számba a szükséges kellékeket. Semmit sem hagy ki: a zsinóroktól a szerelékek alkotóelemein – úszókon, horgokon és horogrendszereken – át egészen az olyan apró alkatrészekig, mint a forgókapcsok, a műanyag gyöngyök és a sörétólmok mindenről olvashatunk. Speciális kiegészítőkről, táskákról és ruhadarabokról is találunk hasznos információkat. A különleges horgászmódszerek különleges felszerelést igényelnek – az 1000 horgászati eszköz abban segít, hogy mindig megtaláljuk azt a horgászcikket, ami számunkra éppen a legmegfelelőbb. Henning Stilke 1963-ban született Bremerhaven városában. Ő a főszerkesztője Európa legnagyobb horgászmagazinjának, a Blinker című folyóiratnak. Szenvedélyes és sikeres horgász lévén tapasztalt szakértője a különböző horgászati módszereknek, felszereléseiknek és technikáiknak.

Ár: 5099 Ft


 

l23522452

Csakis Pontyhorgászat

A  könyv kimondottan a modern pontyhorgászat minden tudnivalóját foglalja össze egy kötetben. A gyönyörűen kivitelezett, fotókkal illusztrált könyv igazi érték lehet minden pontyhorgásznak!

Ár: 2990 Ft


 l23522558

Modern horgászat A-tól Z-ig

A Modern horgászat A-tól Z-ig elkészítésénél két célt tartottunk szem előtt:a kezdő és haladó horgászok is megfelelő ismereteket szerezhesseneka ma modern horgászmódszerekről.A könyvben mindent megtalálhatunk,ami napjaink MODERN horgászmódszereihez szükséges!Alapok: (horgok, zsinórok, botok, orsók, csomók, kötése)Eszközök: (úszók, ólmok, kosarak, kapcsok, pergető műcsalik, aromák,a PVA termékek alkalmazása, dipek, dipelés, a nagytávolságúetetés eszközei, elektromos kapásjelzők, a halradarokról, halkímélő eszközök,horgászcsónakok) Technikák: (egyszerű úszós szerelékek,egyszerű fenekező szerelékek, wagglerek, wagglerezés, sliderezés, az (eredeti)rezgőspicces horgászatról, bojlis végszerelék, a színek jelentőségea pergetésben, pergetés felszíni csalikkal, casting, drop Shot horgászat,a műlegyező horgászat, a fárasztás) Vizek és halak:(Tisza, Tisza-tó, süllőzés, csukázás fában, horgászat a “nádba”,a dunai ruganyok, kuttyogtatás a Dunán, legyezés magyar vizeken)

Ár: 1990 Ft


 l23521968

Magyarország horgászvizei horgászatlasz

1420 horgászvíz részletes információi
108 db horgászvíz térkép
Adatok lezárva: 2007.09.28.

Ár: 2080 Ft – 2375 Ft


 l23522503

Rablóhalak bűvöletében

Legyen szó balinról, csukáról, domolykóról, fekete sügérről,harcsáról, jászról, pisztrángról, sügérről vagy süllőről,a könyv részletes alapossággal mutatja be a fogási technikákat.Ennek a régebben főleg zsákmányszerzésre irányuló,ma inkább sportként űzött tevékenységnek a célja továbbra is változatlan,…

Ár: 1359 Ft


l23522577

Wobblerek, wobblerezés- Horgászhalaink XXI.

A pergetés egyik legszebb, legváltozatosabb, és sok esetben talánlegeredményesebb változata a wobblerezés.Ragadozó halaink lehetséges zsákmányállatainak azutánzatai már mind-mind léteznek különböző wobblerek formájában.A horgásznak gyakorlatilag elég megfigyelni,hogy a megfogni kívánt hal mit eszik az adott időszakbanés a táplálékot legjobban utánzó wobblerrel nagy valószínűséggel meg is tudja fogni a kiválasztott halfajt.

Ár: 1600 Ft


 l23522640

Pontyhorgászat modern módszerekkel – Horgászhalaink XVI.

A Pontyhorgászat modern módszerekkel című kötetebentöbbek között megtalálhatjuk a rakós bot, a matchbot,a bolognai bot, a feederbot módszereit, alkalmazássait,és nyerő tippeket is kaphatunk s sikerhez.Emellett éjszakai és bojlis horgászatról is szó lesz,a különböző botok, orsók, etetési technikák leírásával.

Ár: 1290 Ft


 l23522666

A Ponty horgászata – Horgászhalaink II.

Magyaroszág legnépszerűbb horgászhala a ponty.Ebben a könyveb mindenről szó esik ami a pontyhorgászatávalkapcsolatos. Botok, orsók, felszerelések, különbözőhorgászmódszerek, technikák, csalizási technikák.Rengeteg hasznos információ!Kezdő és haladó horgászok számára egyaránt ajánlott!

Ár: 790 Ft


 l23502720

Képes Nagy Horgászkönyv

A könyv elsődleges célja, hogy a honi viszonyok közöttleginkább alkalmazott horgász módszereket részletesenbemutassa. Mind a békés, mind pedig a ragadozóhalak szerelmesei számára. Tetszése szerint válogathata leendő olvasó a legkülönfélébb halfogási módszerek között.A könyv nem kizárólag specialistáknak szól, hanemáltalánosságban mutatja be a különböző módszereket,neves szakírók segítségével. A könyvben többszáz színesfotó és magyarázó ábra segíti a tájékozódást.Elvezetjük a legfinomabb keszegező módszerektől indulva,egészen a mázsás harcsák fogásáig.A könyv, a már horgászati alapismeretekkel rendelkezőkezdő és haladó horgászok számára ajánlott.

Ár: 2549 Ft


 l23522179

Magyar horgász enciklopédia 2002

A Magyar Horgász Enciklopédia az első olyan kiadvány,amely kifejezetten magyar viszonyokra vonatkozóan foglalja össze mindazt,ami a horgászat ismeretkörébe tartozik. Ízelítőül a főbb fejezetcímekből:Halaink környezete Magyarország halai – elsősorban horgászatinézőpontból Horgászeszköz kalauz – a házilag barkácsolhatóeszközöktől a legmodernebb felszerelésekigA sporthorgászat módszerei éstechnikái Halaink és horgászatukmire, mikor, hol és hogyanhorgásszunk Magyarországhorgászvizei – 20 részletes térképpel

Ár: 10384 Ft


 l23522535

Négy évszak a Tisza-tavon

“Szeretném Önöket néhány felejthetetlen élményemenkeresztül elkalauzolni ebbe a kiismerhetetlennek tűnő,csodálatos vízi világba. Szeretném átadni azt az érzést,mely rabjául ejtett, és remélhetőleg sohasem resztel.” (Oláh Csaba)

Ár: 1529 Ft


 l23522725

Békés halaink horgászata – Horgászhalaink VII.

A Horgászhalaink könyvsorozat VII. része a békés halakhorgászatát veszi nagyító alá. Praktikus és hasznos tanácsokkalsegíti mind a kezdő, mind a haladó horgászokat.A kötet 13 halfajt és horgászatukat ismerteti.

Ár: 790 Ft


 l23522776

Ragadozó halaink horgászata – Horgászhalaink VIII.

Hazánk főbb halait és horgászatukat bemutató könyvsorozatunkezúttal “túlnő” az országhatárainkon. Ennek oka,hogy az itt ismertetett 13 ragadozó hal némelyike csak elvétve,vagy már nem fogható a hazai vizekben.Az ún. történelmi Magyarország területén viszont ahorgászzsákmány részét képezte, illetve jelenleg is foghatóka környező országokban. A téma elismert szakírói ismertetika különféle horgászmódszereket, egyedi és sajátos horgászpraktikáikat,megosztják velünk nem mindennapi fogási élményeiket, segítségükkelközelebb kerülhetünk a ragadozó halak rejtélyes világánakjobb megértéséhez. Ez a könyv a már horgászati alapismeretekkelrendelkező horgásztársaknak ajánlott.

Ár: 790 Ft


 l23522791

Csukahorgászat – Horgászhalaink V.

A Csukahorgászat című könyvben szinte mindent megtudhatunk enemes ragadozó hallfajtáról és horgászati módszereiről.Hasznos lehet minden leendő csukavadásznak!A kötetben a különleges egyedi fftogási módszerek mellett,a klasszikus “csukaűzési módok” is helyet kaptak.

Ár: 790 Ft


 l23522796

Harcsahorgászat – Horgászhalaink XV.

A harcsáról az elmúlt évben több könyv, könyvrészlet és cikk is megjelent, jogosan merül hát fel a kérdés, tudunk-e még újat mondani, tapasztalataink átadásával tudunk-e még segíteni azoknak, akik harcsázni szeretnének. Egyre többen vagyunk a harcsázók táborában, kezdők és profik egyaránt. Biztos, hogy vannak harcsahorgászok, akiknek mi már nem tudunk újat mondani, ők már csak a harcsáktól tanulhatnak. Kimeríthetetlen a téma, és szinte minden megakasztott vagy megfogott harcsa valamit hozzá tud tenni a tudásunkhoz, vagy legalább is más nézőpontból mutat rá a meglévő ismereteinkre. A jó pap is holtig tanul, és ez szerintem a harcsahorgászokra is igaz.


mo_halfaunaja 

Magyarország halfaunája

Dr. Harka Ákos, Sallai Zoltán (2007)

Tartalomjegyzék

Bevezetés

A halak szervezete

Testfelépítés

Bőr

Vázrendszer

Izomzat és mozgás

Légzés

Táplálkozás

Anyagszállítás

Kiválasztás

Szaporodás, egyedfejlődés

Idegrendszer

Érzékszervek

A halak rendszere

A halak kialakulása

A fejlődéstörténeti rendszer

A halak élőhelyei

Nagy folyók

Kis folyók

Állóvizek

A halak védelme

Törvényi szabályozás

Veszélyforrások

Halaink és elterjedésük