Puliszka

Puliszka

Gyári Puliszka horogcsali

Sokat tanakodtunk azon, hogy vajon miért szeretik ennyire a halak? Nos, a legkézenfekvőbb választ Vidó Ferenctől, a Maros Mix csapat tagjától kaptam meg. Szerinte azért, mert az összetétele végtelenül egyszerű. Fő alkotóelemei a kukoricaőrlemény, kukoricacsíra, valamint kukoricaolaj. A hőkezelésnek köszönhetően pedig az állaga tökéletes. Nincsenek bonyolult receptúrák, tehát az elkészítése során egyedül a kimagasló minőségre kellett összpontosítani. A korrekt tájékoztatás érdekében már az elején szeretném nyilvánvalóvá tenni, hogy a puliszka otthon is elkészíthető (lásd tegnapi írást). Sokan a bojlit és egyéb más csalit is maguk készítik el. De lássuk be, erre nincs mindenkinek ideje. A Maros Mix új termékei azoknak (is) készülnek, akiknek nincs ideje, kedve otthon főzőcskézni, és egy garantáltan fogós csalira vágynak!

Horgos Puliszka szeletelt

A román horgászok a natúr változatra esküdnek, mivel ezen érződik a kukorica összehasonlíthatatlan, édeskés illata. De mi a Maros Mixnél úgy gondoltuk, hogy nincs az a csali, amit a klasszikus, jól bevált aromákkal ne lehetne még fogósabbá tenni. Így alakítottuk ki a végleges szín- és íz kollekciót. Továbbá szem előtt tartottuk azt a tényt, hogy a csalizó puliszkának tökéletes állagúnak kell lennie, mert gyakran több órán keresztül van a vízben, míg egy hal meg nem találja.

A szeletelt horgos puliszka átmérője 12 mm, és elég puha ahhoz, hogy könnyedén csalizzunk vele. Lényegesen lassabban oldódik, mint az etető változat. Az akváriumi tesztek során kiderült, hogy 22 Celsius-fokos vízben akár 1 hétig (!) is képes a horgon maradni. Az év bármely időszakában, azaz kora tavasztól késő őszig ajánlott az óvatosan táplálkozó, nagytestű halak horgászatához, főleg azokon a vízterülteken, ahol a halakat különböző takarmány magvakon (pl. kukorica) nevelték fel! A feeder-specialistáknak és hagyományos fenekező technikával horgászóknak egyaránt ajánljuk. De egy rakósbotos pontyozás során is helyettesítheti a pelleteket vagy egyéb főtt magvakat. Visszazárható tetejű műanyag dobozban, 150 grammos kiszerelésben kerül forgalomba.