Gigantikus méretű harcsát fogtak a pusztaszentlászlói tavon

Sorra zajlanak a horgászversenyek megyénkben, az elmúlt hétvégén is több helyszínen próbálhatták ki szerencséjüket a pecások. Az egyik helyszínen egy kapitális méretű harcsa is horogra akadt.

Kustánszegen harminc éve alakult meg a Göcsej Horgászegyesület, a jubileum apropóján szombaton 41 fő részvételével emlékversenyt tartottak a község melletti tavon. A felnőttek versenyét Zsemberi Dániel nyerte 5,95 kilogrammal, a női verseny győztese Király Alexandra (2,26 kg), az ifjúsági korosztályé Simon Martin (6,95 kg), a gyermek korcsoporté Boronyák Róbert (1,95 kg) lett. A versenyt követően a tó melletti kopjafánál Geráth Gábor elnök megemlékezett a közel ötven néhai horgásztársról, akik az elmúlt harminc év során hunytak el.

Zalalövőn, a Borostyán-tónál a helyi egyesület szombaton tartotta a versennyel egybekötött családi napját. A felnőttek mezőnyében 16,40 kilogrammal Kovács Attila végzett az élen – ő fogta a legnagyobb halat is – megelőzve Takács Sándort (8,80 kg) és Takács Pétert (7,75 kg). A gyermekek közül ezúttal Borsós Ádám nyert, a második helyen Molnár Róbert, a harmadikon holtversenyben Tár Patrik és Gyarmati Tivadar végzett.

Közben a hétvégén egy kapitális méretű halat is sikerült kifogni. A pusztaszentlászlói tavon szombaton este egy 171 centiméter hosszú, 34,8 kilogramm tömegű harcsát akasztott meg Borosán Sándor.

– Többen horgásztunk ebben az időben a tavon, én kifejezetten ragadozóhalakra mentem – mondta a férfi. – A harcsa fényváltáskor, nyolc óra körül kapott rá a csalira, s negyvenperces fárasztás után sikerült kiemelni a vízből. Mérlegeltük, lefotóztuk, s máris engedtük vissza a vízbe, hogy más horgásztársaknak is okozhasson olyan élményt, mint nekünk.

forrás: zaol.hu