Get Adobe Flash player

Hírek

 

HÍRLEVÉL                                                                   III-2018

Tisztelt Horgásztársak!

Az egyesület vezetősége az alábbi tájékoztatókat adja ki:

1)     A 2018. április 15-én megtartott taggyűlésen hozott döntések alapján a horgászrend, a kiadottól eltérően, az alábbiak szerint változott meg:

 26. pont első mondata így hangzik: Az év során a felnőtt horgász összesen 25 db, az ifjúsági horgász 15 db, a gyermek horgász pedig 6 db darabszám-korlátozással védett halat tarthat meg, melyből felnőtt horgász esetében 5 db, ifjúsági és gyermekhorgász esetében 2 db tartozhat csuka vagy süllő halfajhoz.

2)     A nyári társadalmi munkát 2018. július 21-én szombaton, 07:00 órától tartjuk. Ekkor a gyalogösvény karbantartására, kijelölt horgászhelyeknél vizitök növények eltávolítására, kisebb földmunkákra, betonozásra, egyéb karbantartási munkálatokra kerül sor. Kérjük, ehhez szükséges eszközöket – a vízben végzendő munkákhoz fürdőnadrágot – hozzanak magukkal!

 3)     Ha von olyan horgásztárs, aki az előírt kettő társadalmi munkát a meghirdetett időpontokban nem tudja teljesíteni, de máskor kisebb munkákat elvégezne, az jelentkezhet az egyesület elnökénél feladatok teljesítésére.

 4)     Jelen hírlevél hátoldalán a 24 órás horgászverseny meghívója olvasható. Ezen verseny idejére, valamint 2018. szeptember 8-án megtartásra kerülő szövetségi horgászverseny idejére a versenyekre nem nevező horgászok részére a vezetőség tilalmat rendel el.

 5)     Várhatóan 2018. szeptember 1-től regisztrálni lehet a Magyar Horgászkártyára, mely a horgászigazolványt fogja leváltani. Ezzel kapcsolatos részletes tájékoztató a MOHOSZ honlapján a Szövetség/Közérdekű/Híreink fülön megnyitva olvasható. Az offline regisztrációról egyesületünk később intézkedik.

Tisztelettel:

                                                                                                    Dr. Jandó Zoltán

HHEP elnök


Haltelepítés

2018. június 11-én, várhatóan 12:00 és 13:00 közötti időben kerül sor az Alsó tavon a 30 ezer db előnevelt ponty telepítésére. Nyilvános, akit érdekel, szívesen látják.


Telepítés

Május 16-án 2000 db előnevelt balin telepítése történt meg.


   Felhívás

Ifjúsági horgászaink ismét nevezhetnek megyei versenyre. Várunk 3 főt, akik képviselnék egyesületünket a versenyen. Akit érdekel és szeretne részt indulni, az jelentkezzen Jandó Zoltánnál. Az indulókat egyesületünk 20.000 Ft-os tétellel támogatja. A jelentkezési határidő: 2018.05.24. (csütörtök) 12.00 óra

A Versenybizottság a MOHOSZ Horgász Utánpótlás Nevelési Programhoz csatlakozva 2018.május 27. napon (vasárnap) megrendezi a megyei horgászviadalt ifjúsági horgászok részére. Egyesületenként maximum 3 főt lehet nevezni a zalaegerszegi Gébárti- víztározónál megtartandó viadalra. A megyei első három helyezett értékes díjakkal térhet haza és ingyenesen részt vehet a MOHOSZ Ifjúsági horgásztáborában megrendezendő döntőn. A kiírásnak megfelelően több versenyszámban mérhetik össze tudásukat a fiatalok. Kérjük, az egyesületeket, hogy igény esetén segítsék eljuttatni a diákokat a verseny helyszínére. Nevezési díj nincs, de regisztrálni kötelező.

A horgászviadal versenyszámai:

- tesztlap kitöltés;

- szerelés (horogkötések, horgászcsomók stb.);

- célba dobás orsós bottal, célponyvára;

- horgászverseny (úszós verseny egy bottal és egy horoggal)


Értesítjük a horgásztársakat, hogy április 19-én 10 és 11 óra között haltelepítés várható.


Horgászverseny 2018

 Értesítjük az érdeklődőket, hogy a hagyományos tavaszi horgászversenyre 2018.04.29.-én kerül sor.
Nevezni felnőtt és gyermek kategóriában lehet.
Nevezési díj:
Felnőtt: 2000 Ft
Gyermek: 1000 Ft
 
Nevezés és sorsolás érkezési sorrendben történik.
06.00 gyülekező
06.45 helyek elfoglalása. 
07.15  etetés
07.30 verseny kezdete
12.00 verseny vége
12.30 ebéd
kb. 13.00 eredményhirdetés és díjkiosztás
 
Szabályok:
Horgászni 1 bottal 1 horoggal lehet tetszőleges felszereléssel.
A verseny ideje alatt pontymatrac használata kötelező.
Ragadozó halas felszerelés nem engedélyezett.
A versenyben minden békés hal számít. A végeredményt a fogott összsúly adja. 
A versenyen résztvevőknek rendelkezni kell megfelelő méretű haltartóval.  Az elpusztult halat nem mérlegeljük le.  A verseny közben többször mérlegelünk,  az 5 kg feletti halakat azonnal lemérjük megóvásuk érdekében.
Szervező:  Szekeres Zoltán

 

II-2018                            HÍRLEVÉL                                                                    

Tisztelt Horgásztársak!

Az egyesület vezetősége az alábbi tájékoztatókat adja ki:

1)     A 2018. április 15-én megtartott taggyűlésen hozott döntések alapján a horgászrend, a kiadottól eltérően, az alábbiak szerint változott meg:

 26. pont első mondata így hangzik: Az év során a felnőtt horgász összesen 25 db, az ifjúsági horgász 15 db, a gyermek horgász pedig 6 db darabszám-korlátozással védett halat tarthat meg, melyből felnőtt horgász esetében 5 db, ifjúsági és gyermekhorgász esetében 2 db tartozhat csuka vagy süllő halfajhoz.

2)     2018. április 19-én délután pontytelepítésre kerül sor. Várhatóan kb. 1300 kg háromnyaras ponty kerül a horgásztóba.

 3)     A haltelepítéssel összefüggésben a vezetőség teljes horgászati tilalmat rendelt el 2018. április 19-én 12:00 órától 2018. április 27-én 06:00 óráig. A teljes tilalom lejártát követően, minden halfaj tilalmát feloldjuk, a hosszú hétvégén márt pontyra és ragadozó halra is lehet horgászni.

 4)     A hagyományos horgászverseny 2018. április 29-én vasárnap (előzőekben írt szombat elírás) reggel kezdődik. Versenykiírást későbbikben a honlapon tesszük közzé.

 5)     A tavaszi társadalmi munkát 2018. május 12-én szombaton, 07:00 órától tartjuk. Ekkor a szokásos tóparti szárazhulladékok eltakarítására, faültetésre, gyalogösvény igazítására, alsó tónál tárolóépület alapozására kerül sor. Kérjük, ehhez szükséges eszközöket hozzanak magukkal!

 6)     Kérjük a horgásztársakat, hogy aki ezen Hírlevelet elektronikus úton kéri, az bejelentkező email küldésével jelezze a horgaszep@gmail.com címen Horváth N. Róbertnél.

7)     Továbbra is számítunk az adó 1%-os felajánlásokra. Adószám: 19960476-1-20

Tisztelettel:

                                                                                                                     Dr. Jandó Zoltán  HHEP elnök

 


 

Tisztelt Horgásztárs!

A Haladás Horgászegyesület Pusztaszentlászló vezetősége úgy határozott, hogy 2018. április 15-ére összehívja az egyesület évi rendes közgyűlését.

A közgyűlésre minden egyesületi tagot ezennel meghívok!

A közgyűlés helye: Pusztaszentlászló Horgásztanya

A közgyűlés ideje: 2018. április 15-én, vasárnap 15:00 óra

Amennyiben a közgyűlés a megjelentek száma alapján határozatképtelen, úgy a megismételt közgyűlést 2018. április 15-én 15:30 órára hívom össze és ezen közgyűlés változatlan napirend mellett, a megjelentek számától függetlenül határozatképes.

A fentiek alapján, figyelemmel a kiírt napirendben lévő fontos témákra kérem, hogy a tagság a lehetőségekhez mérten vegyen részt a közgyűlés munkájában!

A közgyűlés napirendje:

 1. 2017. évi beszámoló
 2. 2017. évi zárszámadás
 3. 2018. évi program és költségvetési terv
 4. Alapszabály, Horgászrend, Gazdálkodási és fegyelmi szabályzat módosítása
 5. Egyebek

 

Tisztelt Horgásztársak!

A közgyűlés után vendéglátás keretében, kötetlen környezetben lesz lehetőség a tapasztalatok és jövőbeni tervek megbeszélésre.

 

Pusztaszentlászló, 2018. március 13.

Tisztelettel:

                                                                               Dr. Jandó Zoltán sk.

                                                                                     HHEP elnök


Tisztelt napijegyes horgásztársak!

A napijegy csak horgászrenddel együtt érvényes! Amennyiben az értékesítési helyen nem kaptak, úgy kérjék az értékesítőtől! A horgászrend a halőrház oldalán is olvasható. A halőrök annál is betartatják a rendelkezéseket, akinél nincs horgászrend.

Kérjük a halat megtartó napijegyes horgászt, hogy napijegyét a horgászat befejezését követően – hátoldalán kitöltve – dobja a halőrház ajtaján, a horgászrend melletti bedobó nyílásba! A megtartott halat a fogási naplóban is rögzíteni kell! Amennyiben internetes jegyet váltott, a horgászat alatt kinyomtatva tartsa magánál! 

Napijegy kapható:

Szilvás Gyula horgásztársnál

Pusztaszentlászló Deák F. utca 2. (horgásztóhoz vezető út jobb oldalán utolsó előtti családi ház) minden nap, 07:00-12:00 között

Ezen kívül, telefonon egyeztetve: 06-20-452-4025

 További napijegy váltási helyek:

 Deák presszó

Söjtör Deák F. utca 191. minden nap, 07:00-22:00 között

Varga Horgászbolt

Zalaegerszeg Ola utca 30. nyitvatartási időben

Kukac Horgászbolt

Zalaegerszeg Bíró M. utca 26. nyitvatartási időben

 Jegyváltás az interneten:

 Horgászjegy.hu


 

    I-2018                                         HÍRLEVÉL                               

Tisztelt Horgásztársak!

Az egyesület vezetősége az alábbi tájékoztatókat adja ki:

1)     Azon horgásztársak akik még nem váltották ki horgászokmányaikat, az alábbi időpontokban és helyszínen tudják ezt pótolni:

2018. 03. 22-én 16:00 és 18:00 közötti időben, Tuboly Istvánnál (Psztló, Béke u. 10.)

2018. 03. 29-én 16:00 és 18:00 közötti időben, Tuboly Istvánnál

2018. 04. 04-én 16:00 és 17:00 közötti időben, a halőrházban

2018. 04.15-én délután a közgyűlés után, a Horgásztanyán

Kérjük, hogy aki a fenti első két időpont valamelyikén szeretne horgászokmányt váltani, az telefonon jelentkezzen Tuboly Istvánnál.

2)     Azon horgásztársak, akik nem adták le február 28-ig a fogási naplójukat, ők csak 4.000 Ft-ért tudnak 2018. évre állami engedélyt váltani.

 3)     Tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy ezen hírlevelet a jövőben elsődlegesen elektronikus úton kívánjuk megküldeni a lehető legtöbb egyesületi tagnak, ezért kérjük, hogy egy bejelentkező email küldésével jelezzétek, ha kéritek a Hírlevelet a horgaszep@gmail.com címen Horváth Nándor Róbertnél.

 4)      A 2018. évi programterv szerint a hagyományos horgászversenyt várhatóan 2018. április 29-én, szombaton tartjuk, ugyanakkor a tavaszi társadalmi munkára várhatóan csak május közepén kerül sor. A pontos időpontokat a következő vezetőségi ülés után egy új hírlevélben adjuk ki.

5)     Egyesületünk ismét tudja fogadni a támogatásokat, így lehetőség van az 1%-os felajánlásokra. Számítunk továbbra is a korábbi támogatóinkra és előre is köszönjük azoknak, akik ezután csatlakoznak. Adószám: 19960476-1-20

 6)     Egyesületünk közgyűlésén várhatóan napirendre kerül az egyesület nevének módosítása. Akinek van konkrét javaslata, az kérem, keressen meg emailben!

 

Tisztelettel:

                                                                                                    Dr. Jandó Zoltán

                                                                                                       HHEP elnök


 

Adó 1% felajánlás

Az Egyesületünk ismét tudja fogadni a támogatásokat, így lehetőség van az 1%-os felajánlásokra. Számítunk továbbra is a korábbi támogatóinkra és előre is köszönjük azoknak, akik ezután csatlakoznak.

Adószám: 19960476-1-20


 

Nálunk egész évben lehet pergetni. Ebben a hónapban foghatóak még a ragadozók.

Februártól kizárólag egyágú horoggal lehet csak pergetni.

Clip


 

Tájékoztató

ÉRTESÍTJÜK A HORGÁSZTÁRSAKAT, HOGY

A 2018. ÉVI HORGÁSZJEGYEK 2018. JANUÁR 27-ÉN 13:00 ÓRÁTÓL

VÁLTHATÓAK MEG ELSŐ ALKALOMMAL.

A FIZETENDŐ DÍJAK 2017-OS ÉVHEZ KÉPEST NEM VÁLTOZNAK.

 TOVÁBBI IDŐPONTOK: 2018. február 2. 15:00 óra; február 13. 17:00 óra; február 24. 09:00 óra.

 FELHÍVJUK A FIGYELMET, HOGY A 2017. ÉVI FOGÁSI NAPLÓT AZ ÚJ HORGÁSZJEGY VÁLTÁSKOR ÖSSZESÍTVE HOZZÁK MAGUKKAL. A FOGÁSI NAPLÓ LEADÁSI HATÁRIDEJE: 2018. FEBRUÁR 28.

A 2017-es területi jegy és állami engedély 2018. január 31-ig érvényes.

Aki nem teljesítette a 2017. évi kettő társadalmi munkát, az az engedély kiváltásakor köteles azt pénzben megváltani.


Értesítjük a horgásztársakat, hogy a soron következő

Téli társadalmi munkára

2018. Január 27-én, szombaton 08:00 órától kerül sor.

Kérjük a résztvevőket, hogy főképp nádvágás, cserjék kivágása, zöldhulladék eltakarítása munkákhoz hozzanak magukkal eszközöket!


TÁJÉKOZTATJUK A HORGÁSZTÁRSAKAT, HOGY A

2018. ÉVI HORGÁSZREND TÖBB PONTBAN MEGVÁLTOZOTT.

Alsó tavon horgászni tilos! Szabályozva lett a ragadozó halak tilalmi időben való horgászatának módja. Módosításra került a parkoló használat rendje. Részletek a kiadott okmányokon, a hirdetőtáblán és az interneten olvasható.

A változások a soron következő közgyűlésig, azt követően pedig a közgyűlés döntése alapján érvényesek.

Egyesület vezetősége


ÉRTESÍTÉS

Tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy

2017. DECEMBER 14-ÉN 200 Kg CSUKATELEPÍTÉS TÖRTÉNT.

A telepítéssel egyidejűleg a frissen érkezett halak védelme érdekében a vezetőség döntése alapján a

CSUKÁRA ELVITELI TILALOM

valamint

RAGADOZÓ HALAKRA

– PERGETÉSES MÓDSZER KIVÉTELÉVEL –

TELJES HORGÁSZATI TILALOM

lép életbe.

A tilalom 2018. február 1-éig van érvényben.

Az elrendelt tilalmak nem vonatkoznak a léki horgászatra.

 Egyesület vezetősége


Tájékoztató az őszi telepítésekről

2017. november 10-én, pénteken, a korábbi közgyűlési döntésnek megfelelően, dévérkeszeg telepítés történt. Az átlagosan 15-20 cm-es halakat a Tógazda Zrt-től szereztük be. Összesen 400 kg dévérkeszeget telepítettünk a tóba.

Várhatóan még ebben a hónapban 200 kg csuka telepítése is megtörténik, melynek pontos időpontja előtt tájékoztatni fogjuk a horgásztársakat. A csuka telepítése után ezen halfajra elviteli tilalmat rendelt el a vezetőség, mely 2018. február 1-ig lesz érvényben.


 

Tájékoztató

 2017. november 3-án megtartott vezetőségi ülésen megtárgyalásra került a pergető horgászat kapcsán kialakult helyzet. Egy félreértés alapján pergető horgászok részére az elmúlt hetekben engedélyezve lett a gátról történő pergető horgászat. A vezetőség úgy határozott, hogy a horgászrendet ebben a kérdésben jelenleg nem módosítja és kiadja az alábbi értelmezést:

A GÁTRÓL VALÓ HORGÁSZAT SEMMILYEN MÓDSZERREL SEM ENGEDÉLYEZETT, PERGETÉSSEL SEM!

Ugyanakkor a vezetőség a horgászrendet, 2018. január 1-i hatállyal, több ponton módosította. Az új horgászrend a honlapon közzétételre kerül, illetőleg a 2018. évi jegykiadások során már a módosított horgászrend kerül kiosztásra.

A vezetőség arról is határozott, hogy a 2017. november elejére várható csukatelepítés napjától 2018. február 1-ig a csukára vonatkozóan megtartási és elviteli tilalmat rendel el. A csuka horgászata ezen időszak alatt is engedélyezett. A telepítési napról később közlemény teszünk közzé.

Kérem a fentiek tudomásul vételét!     

                                                                                                                                                        Dr. Jandó Zoltán sk.

                                                                                                                                                               HHEP elnök


Meghívó közgyűlésre!

Tisztelt Horgásztárs!

A Haladás Horgászegyesület Pusztaszentlászló vezetősége úgy határozott, hogy 2017. október 18-ára összehívja az egyesület rendkívüli közgyűlését.

A közgyűlésre minden egyesületi tagot ezennel meghívok!

A közgyűlés helye: Pusztaszentlászló Horgásztanya

A közgyűlés ideje: 2017. október 18-án, szerdán 18:00 óra

Amennyiben a közgyűlés a megjelentek száma alapján határozatképtelen, úgy a megismételt közgyűlést 2017. október 18-án 18:10-re hívom össze és ezen közgyűlés változatlan napirend mellett, a megjelentek számától függetlenül határozatképes.

A fentiek alapján, figyelemmel a kiírt napirendben lévő fontos témára kérem, hogy a tagság a lehetőségekhez mérten vegyen részt a közgyűlés munkájában!

A közgyűlés napirendje:

 1. Tájékoztatás az alsó tó gátjának megjavításával kapcsolatosan elvégzett feladatokról.
 2. Döntéshozatal az alsó tó használatáról
 3. Egyebek

Őszi társadalmi munka!

Tisztelt Horgásztársak!

 Tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy az Őszi Társadalmi munkára 2017. október 21-én, szombaton 07:00 órától kezdődően kerül sor. Kérjük, hogy a társadalmi munkára favágáshoz szükséges eszközöket, illetve kapát, lapátot, ásót hozzanak magukkal!

Felhívjuk minden horgásztárs figyelmét, hogy a vezetőség korábbi döntése alapján, a 2017. évi program módosításával, ebben az évben NÉGY rendes társadalmi munkát tartunk és emiatt minden területi engedéllyel rendelkezőnek kötelessége KETTŐN részt venni.

Pusztaszentlászló, 2017. október 1.

                                                                           Tisztelettel:

                                                                                                 Dr. Jandó Zoltán sk.

                                                                                                       HHEP elnök


Megyei Egyéni Horgászbajnokság Zalalövő!

A versenykiírást letölthetitek a weboldalról. A versenyre előzetes regisztráció szükséges, nevezési díj nincs. Az a tag aki részt kíván venni a versenyen, az Jandó Zoltán elnöknek jelezze és az egyesülettől támogatásban részesül. Időpontja 2017.09.17. Meghívó


Nyári társadalmi munka

2017. augusztus 12-én szombaton 07:00 órától került sor a nyári társadalmi munkára, melyen 32 fő vett részt.

A vízügyi hatóság előírása miatt, a tó árapasztójának kitisztításra, felöltésre és vízügyi kővel történő kirakására került sor. Ezzel együtt kitisztítottuk a tóból kivezető csatornát is, az zöldhulladék megsemmisítéséről később gondoskodunk. A társadalmi munka során ezen felül szokásos hulladékszedést, a halőrház takarítását valamint az alsó tó zsilipjéhez felajánlott akácfa rönkök méretre vágását is elvégeztük. A munka végezetével a résztvevők babgulyást fogyaszthattak.

Az egyesület vezetősége ezúttal is felhívja a horgásztársak figyelmét, hogy ez évben négy társadalmi munka került az éves programba, azaz a horgászoknak legalább kettőn kötelező a részvétel. Az utolsó tervezett őszi társadalmi munkára várhatóan októberben kerül sor.

Alsó tónál folyó munkák

Augusztus hónapban a kivitelező cég megkezdte az alsó tó gátjának földmunkáit. A gát szerkezetének helyreállítása és a mentett oldal kiigazítása megtörtént. A gát vízoldalának fóliázására várhatóan szeptember 4-én kerül sor, azt követően az időjárás függvényében kezdjük meg a tó visszatöltését.

Felhívással fordulunk a tagság felé, hogy a fóliázás napjára, tehát szeptember 4-ére, hétfőre 2-3 fő, jó erőben lévő férfi, jöjjön el segíteni, a tófóliát lerögzítő föld géppel történő visszadöngöléséhez. Kérjük, hogy aki tud jönni, az Jandó Zoltán elnöknél telefonon (06-20-491-4221) jelentkezzen!


Nyári horgászverseny

2017. augusztus 26-án várhatóan 12:00 órától

24 ÓRÁS HORGÁSZVERSENYT rendezünk.

A részletes versenykiírás itt letölthető. A verseny ideje alatt általános horgászati tilalom lesz érvényben a versenyen kívüli horgászoknak.

Felhívjuk minden horgásztárs figyelmét, hogy a vezetőség korábbi döntése alapján, a 2017. évi program módosításával, ebben az évben NÉGY rendes társadalmi munkát tartunk és emiatt minden területi engedéllyel rendelkezőnek kötelessége KETTŐN részt venni.

Az egyesület vezetősége az önkormányzattal együttműködve PÁLYÁZATOT hirdet a két horgásztó elnevezése céljából. A győztes pályázó egy évre díjmentesen területi engedélyt kap. Részletek az interneten kerülnek közzétételre.

Egyesület vezetősége


Értesítés társadalmi munkáról

Tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy

2017. augusztus 12-én 07:00 órától kezdődően kerül sor

a NYÁRI TÁRSADALMI MUNKÁRA.

A résztvevőket kérjük, hogy föld és bazaltkő hordásához talicskát, lapátot; bozótok fák vágásához motorfűrészt, metszőollót, vasvillát, fejszét; gyalogút kiigazításához ásót, kapát hozzanak magukkal.


VÁLTOZÁS A NAPIJEGYES HORGÁSZOKNAK!

Az egyesület vezetősége 2017. május 29-én hozott döntésével, 2017. június 1-i hatállyal a helyi horgászrendet az alábbiak szerint változtatta meg:

A korábbi 22. pont szövege helyébe, az alábbi szöveg kerül:

22. Napijegyes horgász naponta legfeljebb 2 db darabszám-korlátozás alá eső halat foghat. A darabszám-korlátozással nem védett halakból naponta 5 kg-ot foghat.

Békéshalas-napijegyes horgász ragadozó hal megfogására alkalmas módszert nem használhat, ragadozó halat nem tarthat meg.

Kedvezményes napijegyes – un. sportjegyes – horgász halat nem tarthat meg.

Ezzel együtt módosításra kerül a napijegyek ára is az alábbiak szerint:

A korábbi un. halas napijegy (kék színű) ára 6.000 Ft-ra emelkedik.

Bevezetésre kerül a békéshalas napijegy, melynek ára 4.000 Ft lesz. Ennek előoldalára jól látható feliratként írjuk ki, hogy „békéshalas”, hátoldalán a fogási táblázatból töröljük a csuka, harcsa, süllő rovatokat, színe pedig eltérő lesz a sima halas jegytől.

A fentiek értelmében, a halas napijeggyel bármilyen módszerrel, bármilyen halra lehet horgászni, békéshalas napijeggyel csak békés halra lehet horgászni és marad a sportjegy is, mellyel szintén bármilyen módszerrel, bármilyen halra lehet horgászni.

A napijegyes horgászra vonatkozó darabszám korlátozást a korábbi háromról kettőre csökkentettük és ezután a békéshalas-napijegyes horgász ragadozó halat nem tarthat meg, míg a sima (drágább) napijegyes horgász bármilyen más szabályban nem tiltott halat megtarthat. A sportjegyes horgász pedig, továbbra sem tarthat meg semmilyen halat.

A sportjegy ára nem változik.

Kérem a fenti változások tudomásul vételét és betartását!

Tisztelettel:

Dr. Jandó Zoltán HHEP elnök


Társadalmi munka

Az egyesület vezetősége az alsó tóval kapcsolatos feladatok mennyisége miatt úgy döntött, hogy a 2017. évi program tervet megváltoztatva az eddigi három helyet, négy társadalmi munkát ír elő, azaz minden területi engedéllyel rendelkező horgásznak 2017. évben legalább kettő társadalmi munkán kell részt venni.
Akik a húsvéti védekezésben vagy az alsó tó lehalászásában közreműködtek, azoknak egy társadalmi munkát a vezetőség elismer.
Ezzel együtt a vezetőség 2017. június 3-án 07:00 órától rendkívüli társadalmi munkát hirdet.
A végrehajtandó feladat az alsó tó teljes leengedése és a korábban bent maradt halak áttelepítése a felső tóba. Kérjük a résztvevőket, hogy gumicsizmát, merítőszákot hozzanak magukkal!

Május 20-án 08 órától 13 óráig horgászverseny miatt horgászni nem lehet.


Ifjúsági horgászverseny
A megyei szövetség a MOHOSZ ifjúsági program kiírásának megfelelően a hónap végén május 28-án /vasárnap/, 9 órától megrendezi az első ifjúsági horgászviadalt, fiatal horgásztársak / 14-18 év / részére. Egyesületenként maximum 3 főt lehet nevezni a Gébárti-tónál megrendezendő viadalra.
A megyei első három helyezett ingyenesen részt vehet a MOHOSZ Ifjúsági horgásztáborában Gödöllőn, a Carplove horgászcentrumban.
A kiírásnak megfelelően több versenyszámban mérhetik össze tudásukat a fiatalok.
Jelentkezni lehet Jandó Zoltán elnöknél!

 

Lehalászás az Alsó tónál

2017. május 8-án megtartott rendkívüli közgyűlés úgy döntött, hogy folytatjuk az alsó tónál megkezdett tevékenységet, azaz végrehajtjuk a lehalászást és tó vízszintéjének jelentős csökkentését.

A mai napon a Tógazda Zrt. szakembereinek közreműködésével, több tucat horgásztárs segítségével végrehajtottuk az alsó tó lehalászását.

A halakat nem méréssel, hanem becsléssel összegeztük. Ennek értelmében kb. 700 kg amurt, kb. 550 kg pontyot, kb 120 kg süllőt, kb. 200 kg egyéb halat és 2db csukát, 3 db harcsát halásztunk le az alsó tóról, azaz kb. 1570 kg halat.

Minden egyes halat a felső tóba telepítettünk át.

A közeljövőben a vezetőség, a közgyűlés felhatalmazása alapján, értékelni fogja a gát kijavítása érdekében beszerezett és beszerzés alatt lévő árajánlatokat, döntést hozunk a javítás módszeréről, majd várhatóan még a nyár folyamán elvégezzük a szükséges munkákat.

Köszönöm minden horgásztársnak és segítőnek a lehalászásban való munkáját!

Dr. Jandó Zoltán

HHEP elnök


Rendkívüli közgyűlés

Tisztelt Horgásztárs!

Meghívó letöltése

A Haladás Horgászegyesület Pusztaszentlászló vezetősége úgy határozott, hogy 2017. május 8-ára összehívja az egyesület rendkívüli közgyűlését.

A közgyűlésre minden egyesületi tagot ezennel meghívok!

A közgyűlés helye: Pusztaszentlászló Horgásztanya

A közgyűlés ideje: 2017. május 8-án, hétfőn 18:00 óra

Amennyiben a közgyűlés a megjelentek száma alapján határozatképtelen, úgy a megismételt közgyűlést 2017. május 8-án 18:10-re hívom össze és ezen közgyűlés változatlan napirend mellett, a megjelentek számától függetlenül határozatképes.

A fentiek alapján, figyelemmel a kiírt napirendben lévő fontos témára kérem, hogy a tagság a lehetőségekhez mérten vegyen részt a közgyűlés munkájában!

A közgyűlés napirendje:

 1. Az alsó tó gátjának javítása kérdésében döntéshozatal

Tisztelt Horgásztársak!

A közgyűlésen hozott döntéstől függően várhatóan 2017. május 9-én kedden, vagy 2017. május 10-én szerdán kerül sor az alsó tó lehalászására. A pontos időpontot interneten tesszük közzé. A lehalászáshoz várhatóan 8-10 fő segítő személyre lesz szükség.

Pusztaszentlászló, 2017. május 2.

Tisztelettel:

Dr. Jandó Zoltán sk.

HHEP elnök


Tájékoztatás az Alsó tóról

Tisztelt Horgásztársak!

Az alsó tónál húsvétkor kialakult veszélyhelyzetet értékelve az egyesület vezetősége, Varga János polgármester úrral együtt, úgy határozott, hogy az alsó tó gátjának toldozása helyett, a helyzet végleges, hosszú távú megoldását kell megvalósítani. Ennek érdekében lépéseket tettünk arra, hogy a tóból a vizet szinte teljes egészében leengedjük, a halakat lehalásszuk és a felső tóba telepítjük át.

A lehalászást még a nyári melegek eljövetel előtt teljesíteni szükséges, így várhatóan heteken belül megszűnik az alsó tavon a horgászati lehetőség. A lehalászáshoz 10-15 fő rendkívüli társadalmi munkájára lesz szükség, várhatóan hétköznapi napon. A pontos idejét felhívással, az interneten tesszük közzé.

A gát megjavítása viszont egy hosszabb folyamat. Ahhoz pénzügyi fedezet előteremtése és a szükséges bedolgozandó anyagok beszerzése szükséges. Terveink szerint az alsó tavat legkésőbb az ősz folyamán visszatöltjük, majd megkezdjük a halak újratelepítését. Kérem a horgásztársak türelmét és megértését, illetve a szükséges munkákban való közreműködését!

Dr. Jandó Zoltán HHEP elnök


Tavaszi horgászverseny

2017. ÁPRILIS 30-ÁN, VASÁRNAP rendezzük meg a HAGYOMÁNYOS HORGÁSZVERSENYT.

A részletes versenykiírást az interneten tesszük közzé. A verseny ideje alatt a felső tavon általános horgászati tilalom lesz érvényben a versenyen kívüli horgászoknak.

2017. május 20-án, szombaton 06:00 – 12:00 óráig, rendezvény miatt, szintén általános tilalom lesz érvényben a felső tavon, a rendezvényen kívüli horgászokra vonatkozóan.

Az egyesület vezetősége az önkormányzattal együttműködve PÁLYÁZATOT hirdet a két horgásztó elnevezése céljából. A győztes pályázó egy évre díjmentesen területi engedélyt kap. Részletek az interneten kerülnek közzétételre.

Versenykiírás letöltés

Egyesület vezetősége


Értesítés társadalmi munkáról

Tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy

2017. ÁPRILIS 22-ÉN 07:00 órától kezdődően KERÜL SOR

A TAVASZI TÁRSADALMI MUNKÁRA.

A résztvevőket kérjük, hogy faültetéshez; szemetes edények kihelyezéséhez, betonozásához; cserjék kivágásához; levágott ágak tüzeléséhez; halőrház karbantartásához szükséges eszközöket, szerszámokat hozzanak magukkal.


 

Veszélyhelyzet elhárítás az Alsó-tónál

2017. április 16-án a délutáni órákban horgásztársak jelezték a vezetőség felé, hogy az Alsó-tó vízszintje hirtelen lecsökkent és a gát oldalában egy ponton víz tör elő a gát aljából.

A helyzet gyors értékelése alapján több horgásztárs segítségével homokzsákokat töltöttünk és megkíséreltük eltömíteni a kifolyó víz útját. Eredménytelen próbálkozás, illetve szakértők gyors telefonos segítségnyújtása alapján, húsvét hétfő reggelére halasztottuk a probléma felszámolását, és már akkor megkezdtük a tó vízszintjének további apasztását a gátra nehezedő nyomás csökkentése érdekében.

Húsvét hétfőn reggel hét órától a helyi építési vállalkozó munkagépének segítségével, kezdtük meg a munkát. A gyors felhívásra érkező horgásztársakkal megtisztítottuk a gátat a növényzettől, kétrétegű fóliát terítettünk a gát oldalába, majd munkagéppel földet hordtunk rá.

Az elvégezett munkánk hatására észlelhetően csökkent a kifolyó víz ereje, így bizakodva a sikerünkben délre befejeztük a védekezést.

A mai napra (április 18.) be is igazolódott a védekezési munkánk eredménye, megszűnt a vízáttörés a gát alatt, de sajnos várhatóan további munkák elvégzése válik még szükségessé a közeljövőben.

A héten a vezetőség döntést fog hozni a tó gátjának rendbetételéről, melynek anyagi fedezetéhez segítséget kérünk a helyi önkormányzattól és a megyei horgászszövetségtől is. A tervezett szombati társadalmi munka ideje alatt folytatni fogjuk a megsérült gát oldalába történő földbedolgozást is.

Köszönöm minden horgásztársnak és más segítséget nyújtó személyeknek a vasárnapi és a hétfői munkáját, illetve a hozzáértő segítség adását!

Dr. Jandó Zoltán

HHEP elnök


Taggyűlési emlékeztető

2017. április 8-án került sor a korábbi időpontról betegség miatt elhalasztott éves rendes taggyűlés megtartására. 15:30 órától 55 fő jelenlétével kezdte meg munkáját az egyesület legfőbb szerve.

Az első napirendi pontok során elfogadásra került a 2016. évi elnöki beszámoló valamint a zárszámadás. A pénzügyi fő összegek szerint az egyesület bevétele tavalyi évben 5.614.202 Ft volt, ebből 2.981.353 Ft. haltelepítésre költöttünk, melyből összesen 24 q ponty, 4 q amur, 3 q csuka, 1 q süllő, 4,2 q dévérkeszeg és 10 q takarmányhal (keszeg és kárász) telepítése történt meg.

A közgyűlés elfogadta a 2017. évi programot és költségvetési tervet, melyben a pénzügyi adatok és a tervezett programok a tavalyi évvel mutatnak hasonlóságot.

Virrasztó László korábbi lemondása miatt vezetőségi tag választására is sor került. Két jelölt közül a közgyűlés Szekeres Zoltánt választotta be az egyesület vezető szervébe. Munkájához sok sikert kívánunk!

A vezetőség javaslatára vita indult az Alsó-tó hasznosításának kérdéséről, végül a többség a változatlanság mellett tette le a voksát.

Jogszabályi változások és a felsőbb horgászati szervek irányelveinek változása miatt, valamint az élet adta helyzetek tisztázása céljából szükségessé vált az egyesületi Alapszabály, a Gazdálkodási és fegyelmi szabályzat, valamint a Horgászrend kisebb módosítására. A Horgászrendhez több módosítási javaslat is elhangzott, de a vezetőség által korábban elrendelt változásokon túl, újabb módosítást a közgyűlés nem fogadott el.

Egyebek napirendi pont keretében elhangzott, hogy pályázatot írunk ki a tavak elnevezésére, illetve az EON figyelmeztetése magasfeszültségű vezetékeknél történő horgászatról.

A 2016. évi beszámoló és a zárszámadás, a 2017. évi programterv, és a módosított szabályzatok az egyesület honlapján olvashatóak.

Dr. Jandó Zoltán

HHEP elnök


Tavaszi pontytelepítés

Március 24.én megtörtént a haltelepítés mindkét tavon. Összesen 14 mázsa 1,5-2kg körüli tő és tükörpontyok érkeztek. Utána egy hét teljes tilalom lép érvénybe mindkét tavon!


Új közgyűlés

Tisztelt Horgásztárs!

A 2017. március 19-éről elhalasztott évi rendes közgyűlés 2017. április 8-ára kerül összehívásra.

A közgyűlésre minden egyesületi tagot ezennel meghívok!

A közgyűlés helye: Pusztaszentlászló Horgásztanya

A közgyűlés ideje: 2017. április 8-án, szombaton 15:00 óra

Amennyiben a közgyűlés a megjelentek száma alapján határozatképtelen, úgy a megismételt közgyűlést 2017. április 8-án 15:30 órára hívom össze és ezen közgyűlés változatlan napirend mellett, a megjelentek számától függetlenül határozatképes.

A fentiek alapján, figyelemmel a kiírt napirendben lévő fontos témákra kérem, hogy a tagság a lehetőségekhez mérten vegyen részt a közgyűlés munkájában!

A közgyűlés napirendje:

 1. 2016. évi beszámoló
 2. 2016. évi zárszámadás
 3. 2017. évi program és költségvetési terv
 4. Vezetőségi tag választás
 5. Alapszabály, Horgászrend, Gazdálkodási és fegyelmi szabályzat módosítása
 6. Alsó tó hasznosítása
 7. Egyebek

 

Tisztelt Horgásztársak!

A közgyűlést követően lehetőség lesz 2017. évi állami jegy és területi engedély váltására, illetőleg kedvezményesen, 2000 Ft/db áron, pontymatrac vásárlására.

A közgyűlés után vendéglátás keretében, kötetlen környezetben lesz lehetőség a tapasztalatok és jövőbeni tervek megbeszélésre.

 

Pusztaszentlászló, 2017. március 22.

Tisztelettel:

Dr. Jandó Zoltán sk.

HHEP elnök


horgásztilalom1Haltelepítés és tilalom
Tisztelt horgásztársak! Március 24-én telepítést tervez az egyesületünk. Másnap március 25. szombat reggeltől április 1. szombat reggelig egy hét általános tilalom lép érvénybe. Kérjük ennek figyelembe vételét és betartását! A halak érkezésének pontos idejét csak később fogom tudni közzétenni.

Tisztelt horgásztársak!

Március 19-én a közgyűlés elmarad váratlan betegség miatt. Mindenki megértését kérjük. Az új időpontról időben értesítést kaptok.


Meghívó

Tisztelt Horgásztárs!

A Haladás Horgászegyesület Pusztaszentlászló vezetősége úgy határozott, hogy 2017. március 19-ére összehívja az egyesület évi rendes közgyűlését.

A közgyűlésre minden egyesületi tagot ezennel meghívok!

A közgyűlés helye: Pusztaszentlászló Horgásztanya

A közgyűlés ideje: 2017. március 19-én, vasárnap 15:00 óra

Amennyiben a közgyűlés a megjelentek száma alapján határozatképtelen, úgy a megismételt közgyűlést 2017. március 19-én 15:30 órára hívom össze és ezen közgyűlés változatlan napirend mellett, a megjelentek számától függetlenül határozatképes.

A fentiek alapján, figyelemmel a kiírt napirendben lévő fontos témákra kérem, hogy a tagság a lehetőségekhez mérten vegyen részt a közgyűlés munkájában!

A közgyűlés napirendje:

 1. 2016. évi beszámoló
 2. 2016. évi zárszámadás
 3. 2017. évi program és költségvetési terv
 4. Vezetőségi tag választás
 5. Alapszabály, Horgászrend, Gazdálkodási és fegyelmi szabályzat módosítása
 6. Alsó tó hasznosítása
 7. Egyebek

 

Tisztelt Horgásztársak!

A közgyűlést követően lehetőség lesz 2017. évi állami jegy és területi engedély váltására, illetőleg kedvezményesen, 2000 Ft/db áron, pontymatrac vásárlására.

A közgyűlés után vendéglátás keretében, kötetlen környezetben lesz lehetőség a tapasztalatok és jövőbeni tervek megbeszélésre.

 

Pusztaszentlászló, 2017. február 23.

Tisztelettel:

Dr. Jandó Zoltán sk.

HHEP elnök


A napijegy eladás megváltozott!

Tisztelt napijegyes horgásztársak! A napijegy csak horgászrenddel együtt érvényes! Amennyiben az értékesítési helyen nem kaptak, úgy kérjék az értékesítőtől! A horgászrend a halőrház oldalán is olvasható. A halőrök annál is betartatják a rendelkezéseket, akinél nincs horgászrend.

Kérjük a halat megtartó napijegyes horgászt, hogy napijegyét a horgászat befejezését követően hátoldalán kitöltve dobja a halőrház ajtaján, a horgászrend melletti bedobó nyílásba! A megtartott halat a fogási naplóban is rögzíteni kell!

Napijegy kapható:

Szilvás Gyula horgásztársnál – Pusztaszentlászló Deák F. utca 2.

(horgásztóhoz levezető út jobb oldalán, az utolsó előtti családi ház)

Jegykiadási idő:

minden nap 07:00 – 12:00 óráig

Ezen kívül, telefonon egyeztetve: 06-20-452-4025

További napijegy váltási helyek:

Tábornok söröző – Söjtör Deák F. utca 169.

(gyógyszertárral szemben)

Varga Horgászbolt – Zalaegerszeg Ola utca 30.


Engedélyek kiváltása

2017. február 7. kedd 17:00 – 19:00

2017. február 18. szombat 15:00 – 18:00

2017. február 24. péntek 15:00 – 18:00

A 2016-os állami engedélyt legkésőbb február 28-ig mindenkinek összesítve le kell adnia, aki ezt elmulasztja, az az új állami jegyét csak plusz 2000 Ft-ért tudja megváltani. A horgászjegy értékesítési időpontokban, horgászrendi változás miatt, korlátozott számban, lehetőséget biztosítunk pontymatrac vásárlásra kb. 2.200 Ft-os vételáron.


Értesítések

Értesítjük a horgásztársakat, hogy a soron következő Téli társadalmi munkára,

2017. Január 28-án, szombaton 08:00 órától kerül sor. Kérjük a résztvevőket, hogy főképp nádvágás, cserjék kivágása, zöldhulladék eltakarítása munkákhoz hozzanak magukkal eszközöket!


Értesítjük a horgásztársakat, hogy

A 2017. ÉVI HORGÁSZJEGYEK 2017. JANUÁR 28-ÁN 10:00 ÓRÁTÓL

VÁLTHATÓAK MEG ELSŐ ALKALOMMAL.

A FIZETENDŐ DÍJAK 2016-OS ÉVHEZ KÉPEST NEM VÁLTOZNAK.

A TOVÁBBI IDŐPONTOKRÓL AZ INTERNETEN KÉSŐBBIEKBEN KÖZLEMÉNYT ADUNK KI.

FELHÍVJUK A FIGYELMET, HOGY A 2016. ÉVI FOGÁSI NAPLÓT AZ ÚJ HORGÁSZJEGY VÁLTÁSKOR ÖSSZESÍTVE HOZZÁK MAGUKKAL, ELŐZETESEN (PL. POSTALÁDÁBA DOBVA) NEM GYÜJTJÜK.

A 2016-os területi jegy és állami engedély 2017. január 31-ig érvényes.


 

TÁJÉKOZTATJUK A HORGÁSZTÁRSAKAT, HOGY A

2017. ÉVI HORGÁSZREND KÉT PONTBAN AZ ALÁBBIAKRA MEGVÁLTOZOTT:

29. Békés halak horgászatánál pontymatrac használata kötelező (kivéve 14. életév alatti horgászok esetében).

30. A tó megközelítése során parkolni csak a tó északi végénél lévő parkolóban lehet. A vízpartra gépjárművel és segédmotor-kerékpárral még a kipakolás idejére sem engedélyezett megállni. A keleti oldalon kialakított kisparkolóban a horgászfelszerelés ki- és elrakása céljából, maximum 1 óra időtartamra gépjárművel meg lehet állni.

A változások a soron következő közgyűlésig, azt követően pedig a közgyűlés döntése alapján érvényesek.

 

Egyesület vezetősége


Jég

A tavak decemberre befagytak, horgászni nem lehet. 11-én 5-6 cm-es vastagságot mértek, rámenni még veszélyes. A jég a következő héttől vékonyodott.


Őszi telepítések

Ősszel több szakaszban, összesen 4 alkalommal történt telepítés. Október 4-én 1200 kg ponty és 300 kg csuka, míg október 17-én 150 kg süllő és 1000 kg apróhal került a tóba. November 10-én keszeg telepítés történt, 450 kg különböző fogható méretű dévérkeszeg lelt új otthonra nálunk a Felső tóba. December 6-án pedig az utolsó kétszáz kg ponty is megérkezett, amit pótlásra kaptunk grátiszként. Összesen 33 mázsa hal ősszel és 14 mázsa tavasszal. Így az idén 47 mázsa hal telepítése történt meg, amiből 28 mázsa ponty.


5 napos éjszakai horgászat

Tisztelt horgásztársak! Vasárnap kezdődik a téli időszámítás, amivel vége az éjszakai horgászatnak. Október végén a 4 napos hosszú hétvégére való tekintettel, az éjszakai horgászat november 1-én 23 óráig tart! 5 éjszaka, ami az utolsó az idén. Utána kezdődik az átállás, tehát reggel 6-tól este 8-ig megengedett a horgászat.


Értesítés

Értesítjük a horgásztársakat, hogy

2016. október 17-én várhatóan 11:00 órakor

MINDKÉT TAVON HALTELEPÍTÉSRE

kerül sor. Rendelés alapján kb.: 150 kg süllő és kb.: 1000 kg keszegféle fog érkezni.

A haltelepítést követően, a vezetőség döntése alapján,

2016. október 18-án 12:00 órától 2016. október 23-án 23:00 óráig

RAGADOZÓ HALAKRA HORGÁSZATI TILALOM

van érvényben, mindkét tavon.

Egyesület vezetősége


 

Telepítés és tilalom!
Tisztelt horgásztársak! Haltelepítés várható két alkalommal, az első október 4-én lesz, ami okán általános tilalom veszi kezdetét mind a két tavon. A tilalom másnap szerda reggeltől következő hét csütörtök reggelig tart, 05-től-13-ig. Először pontyok és csukák érkeznek, majd keszeg és süllő állomány.

24 órás horgászverseny a pusztaszentlászlói víztározón

Hagyományteremtő szándékkal 24 órás horgászversenyt tartunk. Időpont: 2016.09.03-04. A verseny ideje alatt horgászati tilalom kerül elrendelésre a Felső tóra. Részletek a meghívóban. Meghívó


Társadalmi munka

A következő nyári társadalmi munka augusztus 27-én szombaton reggel 7 órakor lesz. Kérjük a résztvevőket, hogy kavicsterítéshez lapátot, vasgereblyét, talicskát hozzanak magukkal. További tervezett feladatok: Jelölő táblák kihelyezése, nyilvános illemhelyek felújítása, halőrház karbantartása, tárolóhely kialakítása. A program ideje alatt az egyesület tagjai nem horgászhatnak


Falunap 2016. 08. 13.

Mindenkit szeretettel várnak a tóparti rendezvényre. A programok részletesen a meghívóban, ami itt letölthető. MEGHÍVÓ


Gyászhír

2016 május végén ismét elment egy horgásztárs. Varga László 64 éves söjtöri lakos, aki még alapító tagként kezdte a horgászatot. Egy évtizedig visszavonult a vízparti sporttól, majd nyugdíjasként újra visszatért. Nem a nagy halakat kereste, örömet jelentett számára egy 3-4 kilós ponty megfogása is. Szeretett ő pár órát csendben elüldögélni a tóparton és élvezni a természet szépségét. Kívánunk Laci bácsinak örök nyugadalmat!

13382180_1042402942473975_1533956786_n2

13335282_1042402995807303_474938132_n


Hosszú hétvége

A háromnapos hétvégén a pünkösdhétfőre való tekintettel négy napos éjszakai horgászat engedélyezett, vasárnap éjjel is lehet horgászni.


Horgászverseny

Mint minden évben az idén is megrendezésre kerül a hagyományos tavaszi horgászverseny. A szabályok nem változtak. A verseny ideje alatt a Felső-tavon tilalom lesz érvényben, csak a versenyben résztvevő horgászok pecázhatnak.

Időpont:

2016.05.07. szombat, reggel 7 óra

Nevezési díj:

felnőtt – 1000 Ft

18 év alatt 500 Ft

Versenyprogram:

07.00-07.30 regisztráció, horgászhelyek sorsolása

08.00-12.00 verseny

12.00-13.00 értékelés, ebéd

13.00 eredményhirdetés


Tájékoztató

A vezetőség tájékoztatja a horgásztársakat, hogy a horgászrendben foglaltak szerinti keleti oldali kisparkoló részben elkészült, használható. Az előírás alapján a parkoló csak max. egy órára, ki és bepakolás idejére vehető igénybe. Az előző társadalmi munkán a két tervezett kishíd elkészült a keleti és déli oldalon. A tó így a parton gyalogösvényen körbe megkerülhetővé vállt.


Telepítés és tilalom!

2016 március 31-én csütörtökön, mindkét tavon haltelepítés lesz.

A haltelepítés miatt a vezetőség 2016. Március 31-től 2016. Április 08-án reggel 05:00 óráig Pontyfogási tilalmat rendel el.

Ezen időszakban kifejezetten ponty megfogására alkalmas horgászkészséggel horgászni és kifogott pontyot megtartani tilos! A rablóhalas és a spiccbotos horgászat engedélyezett.


Értesítés társadalmi munkáról

Értesítjük a horgásztársakat, hogy a soron következő Tavaszi társadalmi munkára 2016. Április 16-án, szombaton 07:00 órától kerül sor.

Kérjük a résztvevőket, hogy fakivágáshoz, bozótírtáshoz, hídépítéshez szükséges eszközöket hozzanak magukkal!


Talált tárgy

A halőrháznál várja tulajdonosát ez a fém haltartó. IMG_20160309_154652

Nagyításhoz katt a képre!

Még tavaly találták ezt a merítő hálót!

DSC_0373nmm


A víz világnapja

WWD_HU_WMárcius 22-én ünneplik világszerte egyik legféltettebb kincsünket, a vizet. Célja, hogy óvjuk, védjük környezetünket, s ezen belül a Föld vízkészletét és ezt tudatosítsák a jövő nemzedékében. Minden évben más jelmondat jegyében zajlik a megemlékezés létünk nélkülözhetetlen eleméről. Az idei mottó – „Tiszta vizet az egészséges világért!”


Meghívó közgyűlésre

Tisztelt Horgásztársak!

A Haladás Horgászegyesület Pusztaszentlászló vezetősége úgy határozott, hogy 2016. március 20-ára összehívja az egyesület évi rendes közgyűlését.

A közgyűlésre minden egyesületi tagot ezennel meghívok!

A közgyűlés helye: Pusztaszentlászló Horgásztanya

A közgyűlés ideje: 2016. március 20-án, vasárnap 15:00 óra

Amennyiben a közgyűlés a megjelentek száma alapján határozatképtelen, úgy a megismételt közgyűlést 2016. március 20-án 15:30 órára hívom össze és ezen közgyűlés változatlan napirend mellett, a megjelentek számától függetlenül határozatképes.

A fentiek alapján, figyelemmel a kiírt napirendben lévő fontos témákra kérem, hogy a tagság a lehetőségekhez mérten vegyen részt a közgyűlés munkájában!

A közgyűlés napirendje:

 1. 2015. évi beszámoló
 2. 2015. évi zárszámadás
 3. 2016. évi program és költségvetési terv
 4. Gazdálkodási és fegyelmi szabályzat módosítása
 5. Egyebek

 

Tisztelt Horgásztársak!

A közgyűlést követően lehetőség lesz 2016. évi állami jegy és területi engedély váltására.

A horgásztársak közül olyan személyeket keresünk, akik vállalják társadalmi halőri feladatok ellátását.

Olyan vállalkozót is keresünk, aki szerződéssel vállalná a tópart évi háromszori kaszálását.

Akit a fentiek érdekelnének, kérjük jelentkezzen a vezetőségnél!

A közgyűlés után egy kisebb vendéglátás keretében, kötetlen környezetben lesz lehetőség a tapasztalatok és jövőbeni tervek megbeszélésre.

 

Pusztaszentlászló, 2016. március 2.

Dr. Jandó Zoltán elnök sk.


fehova2016_hu_2

FEHOVA – a Kárpát-medence vadászainak, horgászainak és természetkedvelőinek nagyszabású találkozója

A folyamatosan bővülő, egyre több látogatót vonzó nemzetközi rendezvény ismét megújul, és egyedülálló programokkal várja majd az érdeklődőket!


Horgászengedélyek kiváltása

2016. január 30-án 07:00 és 12:00 óra között lesz első alkalommal lehetőség a 2016-os évi állami jegyek és területi engedélyek kiváltására.

További jegyértékesítési időpontok:

2016.02.08. Hétfő

2016.02.18. Csütörtök

2016.03.02. Szerda

Mindhárom napon 17:00 órától a tóparti halőrházban.

Aki e napok valamelyikén személyesen nem adja le 2015 évi fogási naplóját, az a 2016 évi állami jegyet csak 4000 Ft-ért tudja később kiváltani. A régi fogási naplókat az új előírások szerint személyesen kell leadni, nincs lehetőség postaládás vagy a csoportos összegyűjtésre.


 

Téli társadalmi munka

Tisztelt horgásztársak! Az Egyesület január 30-án a szokott időpontban 07.00 – 12.00 óra között társadalmi munkát szervez. A halasítás díjat fizető horgászoknak ez az időpont lesz az első alkalom az idén, ahol a kötelező társadalmi munkát teljesíthetik. A munka az időjárás függvényében fog zajlani. Fakivágási, bozótirtási munkákra számítsatok. Kérjük, aki ilyen jellegű szerszámokat tud, hozzon magával.

 


 

Tisztelt Horgásztársak!

Tájékoztatom az egyesület tagságát, hogy a 2015. évre kiadott területi engedélyek 2016. január 31-ig érvényesek.

A 2016. évre szóló területi engedélyek kiváltására várhatóan négy – előre kitűzött – alkalommal lesz lehetőség. Ezen napokról a közeljövőben közleményt adunk ki.

Felkérem a tagságot, hogy a 2015. évi fogási naplókat, csak az új területi engedély kiváltásakor adjátok le, mivel azt az új szabályok alapján dokumentáltan kell átvennünk, nem elégséges postaládába dobni, vagy csoportosan összegyűjteni. Kérem, hogy az éves összesítést a leadásig végezzétek el!

Felhívom a horgásztársak figyelmét, hogy a közgyűlés által elfogadott horgászrend 2016. január 1-én hatályba lép!

Mindenkinek Békés Boldog és Horgászsikerekben Gazdag Új Évet kívánok!

 

Dr. Jandó Zoltán sk. elnök