Menü Bezárás

Hírlevél 9-2019

Tisztelt Horgásztársak!

Az egyesület vezetősége az alábbi tájékoztatókat adja ki:

1 – Tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy a november 25-től a jövő évi süllőtilalom végéig ragadozóhalas korlátozást vezetünk be. (április 30)

Korlátozás lényege, hogy ragadozó halra csak pergetésese módszerrel lehet horgászni és ragadozó halat megtartani, elvinni tilos.

A korlátozás indoka a telepített és felnevelt süllő állomány védelme. Süllőívás idejére a nagytavon süllőfészkek kihelyezését tervezzük, ennek megvalósulása esetén az ívási helyre teljes tilalmi zónát jelölünk ki.

A ragadozóhalas korlátozás ideje alatt 6.000 Ft-os napijegy kiadását felfüggesztjük.

2 – Tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy az Alsó tó lehalászása során több mint 10 mázsa pontyot, közel 130 kg süllőt helyeztünk át a nagytóba. Kettő és fél mázsa amur és másfél mázsa pontyért cserébe egy kapcsolatunk fizette ki a lehalászás munkadíját. A lehalászásban közreműködő vállalkozó pedig 80 kg csukát vett át, melyért cserébe ugyanilyen mennyiségű egynyaras csukát biztosít a jövő évi halnevelési programhoz.

3 – A lehalászás során 30-40 db átlag 1,5 kg-os pontyot haljelölővel jelöltünk meg. A jelölő egy kb. 3 cm-es vékony piros műanyag tüske, ami bognártüske mellé a hal bőre alá került elhelyezésre. Terveink szerint a jelölt halakra vonatkozó adatok gyűjtésével a sikeresebb halgazdálkodási tevékenységet szeretnénk biztosítani. A fentiek érdekében a horgászrendben az alábbi új szabályt vezetjük be: Haljelölővel jelölt halat elvinni, megtartani tilos, megfogása esetén méretadatait, fényképpel együtt meg kell küldeni a vezetőségnek.

 4 – A közeljövőben kb. 15 mázsa piaci ponty, 1,5 mázsa süllő, kb. 20-25 db 7 kg feletti ponty és 2 mázsa amur telepítése fog megtörténni.

Tisztelettel:

                         Dr. Jandó Zoltán HHEP elnök.