Menü Bezárás

Hírlevél 8-2019

Tisztelt Horgásztársak!

Az egyesület vezetősége az alábbi tájékoztatókat adja ki:

  1. A II. Pergető Horgászversenyre 2019. október 19-én, szombaton kerül sor. A versenykiírás a facebookon és a honlapon kerül közzétételre. A verseny ideje alatt más horgászoknak teljes horgászati tilalom kerül elrendelésre. A versenyt megelőző héten csuka telepítésre kerül sor. Társadalmi munka teljesítése címén mérlegelőbírókat keresünk.
  2. Az ősz folyamán később még 7 kg feletti pontyokat, compót, keszegfeléket és takarmányhalat vásárolunk a nagytóba. A telepítések várható idejét a facebookon hirdetjük meg.
  3. Az Alsó-tó lehalászására az őszi társadalmi munkán kerül sor. Várható ideje 2019. november közepének egyik hétvégéje. A pontos időpontot a segítő halászokkal történő egyeztetést követően tudjuk meghirdetni. A lehalászott három nyaras pontyokat és kétnyaras süllőt a nagytóba helyezzük át.
  4. A söjtöri iskolával együttműködve, a Mohosz támogatásával, 2019. novemberében horgászszakkört indítunk, melynek végén állami horgászvizsga tehető le. Kérjük a szülőket támogassák iskolás gyermekeiket a horgászszakkörön való részvételre! Részletekről az iskolában lehet érdeklődni.
  5. A közeljövőben megvalósuló Horgászlakot, valamint a Halőrházat vagy a Horgásztanyát kibérlő horgászok horgászati lehetőségeinek biztosítására a vezetőség az alábbi új szabályt vezeti be:
  1. A Horgászlakot, Halőrházat vagy Horgásztanyát kibérlő horgász részére az 1-5. horgászhelyek valamelyike előre        lefoglalható. A foglalás tényét a horgászhelyet jelölő tábla mellé kihelyezett „Foglalt” feliratú táblával, rajta a foglalás kezdőidőpontjával együtt kell jelezni. Amennyiben nem bérlő horgász a foglalt jelzésű helyen kezdi meg a horgászatot, akkor azt  legkésőbb a jelzés időpontjáig be kell fejeznie.
  2. A Halőrházat egyesületi tag 2000 Ft/nap áron bérelheti ki, a leendő Horgászlak használatának szabályai a későbbiekben kerülnek kiadásra.

6. A Tesco támogatásával egy mozgáskorlátozott horgászhelyet alakítunk ki a 4-es horgászhelytől balra.

7. Információink alapján az új híd várhatóan az ősz második felében készül el.

 

Tisztelettel:

                                                                                                    Dr. Jandó Zoltán HHEP elnök