Menü Bezárás

Hírlevél 3 – 2020

Tisztelt Horgásztársak!

Az egyesület vezetősége az alábbi tájékoztatókat adja ki:

  1. Az egyesület vezetősége 2020. április 18-ára éves rendes taggyűlést és 40 éves ünnepi ülést kívánt tartani. A kormány által kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel a taggyűlés összehívásától a vezetőség eltekintett, várhatóan későbbi időpontban intézkedünk a taggyűlés megtartására
  2. A nagytavon mesterséges süllőfészkek kihelyezésére került sor. A vezetőség a süllőfészkek helyén horgászati tilalmat rendel el, melyet szalaggal lezárással jelölünk. A jelölt helyekkel szemben lévő horgászhelyekről csak tóközépig engedélyezett a horgászat. Az érintett horgászhelyek sorszámainak listáját a facebookon tesszük közzé.
  3. Várhatóan heteken belül megkezdődik az új híd építése. Az építési munkálatok ideje alatt 1-5. sorszámú horgászhelyeken a vezetőség horgászati tilalmat rendel el. Az új híd, a jelenlegi tervek szerint, 2020. május hónaptól már használható lesz.
  4. Tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy az idei tavaszi társadalmi munkát 2020 április 25-én, szombaton 07:00 órától tartjuk. A társadalmi munkán várhatóan a tó déli végében beszakadt partot javítjuk, 3 db kishidat készítünk, a mozgáskorlátozott horgászhelyet építjük meg, valamint a halőrház, a színpad és az új horgászlak között villanyvezetéket javítjuk, illetve fektetjük a földbe. Kérjük, hogy elsősorban ezen munkákhoz szükséges eszközöket, szerszámokat hozzanak magukkal!
  5. Tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy várhatóan  május 23-án, szombaton Horgászversenyt és családi napot tartunk. A rendezvényen az egyesületi tagság részére többfordulós horgászversenyt, ifjúsági horgászszakkörösök záró rendezvényét és ifjúsági horgászversenyt, valamint családi főzőnapot szervezünk meg. A pontos részleteket a facebookon hirdetjük meg. Minden horgásztársat és családját szeretettel várunk a rendezvényre.
  6. Egyesületünk az elmúlt időszakban több pályázaton sikeresen szerepelt. Ennek eredményeként jelentős értékű eszközbeszerzésre került sor. Így vásároltunk, vízforgató levegőztető berendezéseket, motorfűrészt, damilos kaszát, kézi szerszámokat. A NEA pályázatából a jövőben további eszközbeszerzéseket is tartunk.
  7. A sikeres NEA pályázatból a nagytó nyugati oldalán tanösvény kialakítására kerül sor. A tanösvény keretében tájékoztató táblák, ülőpadok, fedett pihenők, tűzrakó helyek kialakítására kerülhet sor. A legfőbb munkálat a nyugati oldali gyalogút két szakaszának felújítása lesz. Ennek során a gyalogút szélesítését és kövezett burkolattal ellátását hajtjuk végre. A munkálatok döntő részét munkagépekkel fogják elvégezni, mely zavarhatja a horgászatot. Kérjük, hogy a munkavégzés zaját türelmesen fogadják, ha lehetséges, kerüljék a munkaterült közelében való horgászatot! A munkavégzések várható pontos idejét a facebookon illetve a hirdetőtáblán tesszük közzé.
  8. Tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy 2020-as évben is várunk olyan éves területi jeggyel rendelkező személyek jelentkezését, akik a szervezett társadalmi munkák ideje alatt nem tudják teljesíteni a kötelezettségüket, de egyénileg vállalnának különböző munkálatok elvégzését.
  9. Tájékozatjuk a horgásztársakat, hogy továbbra is szívesen fogadjuk az SZJA 1%-os felajánlásokat. Kérjük, hogy támogassák egyesületünket! Adószám: 19960476-1-20

 

Tisztelettel:

Dr. Jandó Zoltán  HHEP elnök