Menü Bezárás

Vendégkönyv

Horgászok beszámolói
Élménybeszámolókat és képeket küldhetsz e-mail címünkre, ami felkerül a vendégkönyvbe. (horgaszep@gmail.com)


Köszöntöm a helyi horgászokat!

Először jártam a pusztaszentlászlói tavon 2021 nyarán. Nagyon tetszik a szép vadregényes környezet. Amikor ott voltam többen horgásztak, voltak más napijegyesek is, de mindenki fogott halat. Nagyon szép az amurállomány, igaz nekem nem volt szerencsém akkor egy példányhoz sem, de a másik oldalon fogtak szépeket. A halállomány ekkora tóhoz képest szerintem bőséges. Délután 14 órától horgásztam másnap délig, nagyon sok kapásom volt. Pontyból a legnagyobb 11 kilós volt, de fogtam 8-9 kilós gyönyörű nyurgát is. Nagyon megvagyok elégedve az eredménnyel. Szerintem az sem mellékes, hogy kedvező ára van a napi jegynek is. Jövőre is szeretnék visszalátogatni, remélem akkor sikerül pár szép amurt is fogni.

Tisztelettel Kovács Ádám


Tisztelt Horgászegyesület!


Vasárnap délután érkeztem párommal a tóhoz, Ő a termálfürdőben töltötte a délutánt, majd csatlakozott hozzám a horgászatban. Estig nem sok mozgás volt, majd egy határozott húzás volt a finomszerelékes kukoricával csalizott boton. Éreztem hogy nem a Gébárti tavon megszokott 2 kg-os hallal van dolgom. A 20-as előke miatt a küzdelem másfél órán át tartott, a 84,5 cm-es 9,4 kg-os tőponty csak Horváth Viktor Úr hatékony segitségével került partra, köszönet érte. Nagyon meg voltunk elégedve a szép környezettel és a horgászhelyek tisztaságával. Eddigi legszebb halam nagy élmény volt!

Sándor

2014. 07. 06.


9,5 kg-os ponty match bottal!

Üdvözlök mindenkit!

Szeretném megosztani veletek az eddigi legnagyobb fogásom körülményeit. Azok közé tartozom akik a finomszerelékes horgászatot részesítik előnyben. Jó dolog a bojlizás is, de nálam azért nem jöhet szóba, mert túl költséges, nem is beszélve a rengeteg cuccról amit magunkkal kell cipelni egy horgászathoz. Ezzel szemben ha csak pár órám van horgászni fogom a match botomat, és leugrok a kiszemelt helyre. Így volt ez szeptember 10-én is. Nem volt sok időm, maximum 3-4 órát szántam a horgászatra. Elindultam a kiszemelt hely felé, közben két horgásszal találkoztam, akik mind arról panaszkodtak, hogy nincs kapás. Leültem a helyemre, majd beetettem. Az etetőanyag nem volt más, mint 1-2 marék konzerv csemegekukorica. A parttól kb. 4-5 méteres távolságban horgásztam egy fűzfa előtt, a vízmélység kb. 2 méter lehetett. A felszerelésem: Eurohold 4.20-as matchbot, Eurohold 40-es match orsó, Trabucco 20-as főzsinór, 16-os előke, Gamakatsu 6-os horog, 6+2 grammos önsúlyos úszó. Csaliként 2 szem csemegekukoricát tettem fel. Fél óra múlva jelentkezett az első kapás, egy 4.8 kg-os tükörpontyot fogtam. Újra pár marék kukorica, majd újabb fél óra elteltével kapás. A hal erősen indult, de szerencsémre az akadóig nem ment el hanem megfordult és előttem körözött. A fárasztás 20-25 percig tartott sejtettem hogy nagy hal lesz, mivel nem tudtam a fenék közeléből elmozdítani. A felszerelés miatt nem is nagyon erőltettem. A végén aztán megmutatta magát, sikerült felhúznom. Egyedül szákoltam amit nehezített a vízhiány miatt kialakult 1 méteres szintkülönbség. Végül sikerült megmerítenem a halat a felszerelés jól vizsgázott. Mérlegelés következett a hal súlya 9.5 kg. A gyönyörű hibátlan tükörponty fényképezés után természetesen visszanyerte szabadságát. Mindenkinek hasonló élményekben gazdag horgászatot kívánok.

Szekeres Zoltán
2012.09.


Pergetés és wobbler próba

Közel egy éve megszállott pergető vagyok és nincs olyan hét,hogy ne szerezzek új csalit,rengeteg márka,típus megfordult a kezem alatt.Sok csaliban csalódtam és nem egy volt ami kellemes meglepetést okozott.Sok horgászat alatt próbálgattam a különféle Rapala modelleket,de eddig egyikkel sem sikerült halat fogni.Remélem a jövőben ez változni fog.

Térjünk a lényegre!Egy olyan csaliról szeretnél pár szót írni amit egy időben még elakartam adni csak sajnos nem találtam vevőt rá.Mivel a nyakamon maradtak ezért elkezdtem dobálni velük és az első kapás után rájöttem,hogy több van ezekben a csalikban mint,hogy fillérekért eladjam. A teljes Bomber választékról elmondható, hogy világszerte a horgászok kedvencei. A múlt századi, kipróbált modellek éppúgy, mint a hologrammos grafikával, a legújabb kor kihívásainak megfelelő layouttal ellátott jerkbaitek. Számtalan modell, elképesztő színvariációk, minden halfajra, körülményre adott a válasz. Csak meg kell találnunk! Pusztaszentlászlón már visszatérő vendég vagyok,sok szép csukát rejt a tó és imádok ott pergetni. Az itteni környezetben öröm a pecázás. Két örült horgász olyan csalira vágyott,mely gond nélkül eljön az alsó vízinövény sáv felett, és nem süllyed, ha megállítják.Méretükhöz képest nagyon jól dobhatók ezek a csalik,vízbe érés után a felszínen maradnak és már lassú bevontatás mellett is intenzíven dolgoznak.Sok esetben úgynevezett „Stop and Go!” vezetési technikával használom őket. Nem elhanyagolható az sem,hogy fogósságuk mellett kedvező áron beszerezhetők ezek a wobblerek.Magyarországon nem olyan népszerű és kevés olyan bolt van ahol forgalmazzák,jómagam ebayről szereztem be őket.Mindenkinek ajánlani tudom aki nem szeretne egy vagyont kiadni műcsalikra. Sok halról nem sikerült képet csinálnom, párat fotóztam és persze a legnagyobbat még megszákolni sem sikerült. Mindig az a legnagyobb amiről nem készült kép

Király Gyula
2012 08.


Péter
Köszöntök mindenkit!

A horgászattal kapcsolatban én is pozitív dolgokat tudok írni erről a tóról.Meglepődve tapasztaltam,hogy mily kedvesek és segítőkészek egyes horgászok.A környezet rendezett és tiszta. Vannak bár olyan tapasztalataim-észrevételem,amin lehetne változtatni(ez nem kritika,de lehet,hogy apróságokkal még élménydúsabb lehet a szabadidő ezen a tavon).Ilyen P .: az infórmációs tábla,ahol a különböző tilalmakat,szabályokat feltűntetik-a májusi tilalom sajnos kevesebb,mint 3nappal a megkezdés előtt lett kifüggesztve-aki nem jár ki naponta vagy nem egyesületi tag az nem jut időben fontos információhoz.-ez a süllő telepítés miatti rablóhal tilalom meghosszabításnál is így történt. Sajnálom a májusi általános tilalmat is,amivel a nem egyesületi tagok, akár napijeggyel-akár éves jeggyel egy hónapig nem horgászhatnak a tavon,mindemelett az idén sikerült összesen 3 hónap rablóhal tilalmat összehozni ehez számíthatunk még 2 “befagyott”hónapot,akkor az összesen 5 hónap rablóhal nélkül,az éves jegy(40.000 Ft) viszont 12 hónapra szól.

Köszönöm az érveket és ellenérveket!
Tisztelettel egy( nem túl sok szabadidővel rendelkező) horgásztárs!
2012.május 13.


Üdv mindenkinek!

Erről a TÓ-ról és környezetérő csak JÓT tudok mondani mindenkinek.Eddigi horgászataimon hal nélkül még nem maradtam mindig elégedetten jöttem el, de a fogott halak azok ott maradtak. Kívánom mindenkinek , hogy rosszabb fogásai ne legyenek csak jobbak.De becsüljék a halat akár mekkora is.Nekem eddig 2 hétvégét sikerült végig horgásznom az eredmény 45,7 kg ponty, szerintem egy ilyen vízen ez egy igen jó eredmény.

Jó szórakozást mindenkinek.
Cigány Zsolt


Köszöntöm a Pusztaszentlászlói horgászokat!

Véletlenül akadtam erre a weboldalra. Nem is tudtam erről a helyről eddig és ahogy most néztem nagyon tetszik és kíváncsi lettem rá. Ezek után ahogy alkalom lesz rá elmegyek oda pecázni. Sok tó van megyénkben, de kevés az igazi vadvizes környezet és ahogy látom ez nem egy kopasz kockató amiken nem igazán élvezet a horgászat. Érdekes hogy eddig nem is hallottam róla. Nagyon szép a képeken és a halak is szépek. Alig várom hogy kipróbálhassam ezt a szép tót. Ha valakinek van tudomása róla milyen csalik, módszerek, praktikák jönnek be ezen a tavon szívesen fogadom.

Tóth Ákos
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük